Regeringen indgår bred aftale om ny inflationshjælp

10-02-2023
Nyhed

Regeringen er sammen med Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige blevet enige om at afsætte i alt 2,4 mia. kr. til ny inflationshjælp.

Aftalen om ny inflationshjælp betyder bl.a., at modtagere af ældrechecken vil blive udbetalt 5.000 kr. skattefri i år. For virksomhederne udskydes fristerne for betaling af A-skat og AM-bidrag. Derudover er der afsat en pulje på 75 mio. kr. til mindre købmænd og andre energiudsatte fødevareforretninger i små byer.

Økonomiminister Troels Lund Poulsen siger:

Vi har indgået en ansvarlig og fuldt finansieret aftale, som giver større økonomisk tryghed for danske familier og virksomheder. Der er enighed om yderligere hjælp til blandt andet pensionister, og vi har aftalt at målrette en del af inflationspakken til virksomhederne, f.eks. til butikker i de små byer. Det vil være en hjælp til at komme gennem en svær periode og til at undgå, at gode danske arbejdspladser går tabt. Jeg er glad for, at det er lykkedes at finde bred opbakning til aftalen.

Læs mere om aftalen om inflationshjælp på Finansministeriets hjemmeside