Regeringen præsenterer sit udspil til en reform af universitetsuddannelserne

02-03-2023
Nyhed

Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til en reform af universitetsuddannelserne. Reformen skal give mere frihed og fleksibilitet i uddannelserne og styrke sammenhængen mellem universiteter og arbejdsmarked i Danmark. Dermed styrkes den enkeltes mulighed for at komme godt i gang med arbejdslivet, når studietiden er forbi.

Økonomiminister Troels Lund Poulsen under præsentationen af udspillet til en uddannelsesreform.
Økonomiminister Troels Lund Poulsen under præsentationen af udspillet til en uddannelsesreform.

Med regeringens udspil lægges der op til at de studerende bl.a. skal tilbydes nye 1¼-årige kandidatuddannelser med et tydeligt arbejdsmarkedssigte og flere og mere fleksible erhvervskandidatuddannelser. Forslaget er en del af en sammenhængende reformkurs på uddannelsesområdet.

Økonomiminister Troels Lund Poulsen siger:

Regeringen er en reformregering. Vi ønsker at fremtidssikre vores land og skabe bedre muligheder for alle. Vi ønsker at styrke uddannelserne og gøre dem endnu mere relevante for arbejdsmarkedet og erhvervslivet. Samtidig vil vi give studerende mere fleksibilitet, så karriereveje kan åbnes frem for lukkes i vores uddannelsessystem. Det er derfor, vi fremlægger et udspil til en reform af universitetsuddannelserne, som vil skabe en stærkere kobling mellem studie- og arbejdsliv.

Læs mere om regeringens udspil og download Forberedt på fremtiden 1 på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside